ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΤο 1927 δημιουργήθηκαν επίσημα δύο σύλλογοι ποδοσφαιρικοί στον Κολινδρό. Ο "ΗΡΑΚΛΗΣ" και "Γ.Σ. ΖΕΥΣ". Η σύσταση των δύο αυτών συλλόγων σε μια κωμόπολη είχε και την καλή και την κακή της πλευρά. Αλλά ο Β΄Παγκόσμιος πόλεμος, η Γερμανική κατοχή και τα λοιπά γεγονότα δεν επέτρεψαν καμία αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το 1949.

Όταν άρχισε η προσπάθεια ανασυγκρότησης των ποδοσφαιρικών ομάδων. Για να αποφύγουν τις ενδεχόμενες έριδες και διενέξεις συμφωνήθηκε να ιδρυθεί νέος Σύλλογος με την επωνυμία "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" στον οποίο εντάχθηκαν τα μέλη και των δύο συλλόγων. 

 Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μετά το μεγάλο άλμα που έκανε και έφτασε μέχρι τη Β΄ Εθνική αγγίζοντας ακόμη και την άνοδο στην Α΄ Εθνική την περίοδο 1994-95 κάνοντας γνωστό τον Κολινδρό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, προσγειώθηκε πέφτοντας κάθε χρόνο και μια κατηγορία λόγω της έλλειψης οικονομικής στήριξης. Το 2012-13 αγωνίζεται στην  Β' Ερασιτεχνική κατηγορία του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ Πηγή Αρχείου: Γιώργος Βασιλόπουλος ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"
ΔΕΥΤΕΡΑ
21
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 3-1
ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 21 (Του ανταποκριτή μας).-
Σε αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας που έγινε στο εθνικό στάδιο Κατερίνης, η Αναγέννηση Κολινδρού, κέρδισε την Καλαμαριά 3-1.
Η νίκη της Αναγέννησης Κολινδρού είναι δίκαιη, γιατί ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Συγκεκριμένα, μέχρι το 52 οπότε πέτυχε το δεύτερο γκολ, είχε τον πλήρη έλεγχο. Μετά το 52 η Καλαμαριά ήταν αυτή που ήλεγχε το παιχνίδι, για παραπάνω από ένα ημίωρο και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει. Ομως οι αμυντικοί της Αναγέννησης Κολινδρού και ο Γκιζέλης στάθηκαν αποφασιστικά και δεν άφησαν τους Καλαμαριώτες να φθάσουν στο 2-2. Το 3-1 έγινε στο 85.
στο 11 μετά από έξοχη σέντρα του Σαμουηλίδη, ο Ραγγέλοβιτς πλάσαρε στην αριστερή γωνία και ενώ ο τερματοφύλακας Γκιτσιούδης έπεφτε προς τα δεξιά. Η μπάλα βρήκε το εξωτερικό της καθέτου δοκού, πήρε μια παράλληλη τροχιά προς τη γραμμή τέρματος και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκιτσιούδη.
Στο 40 ακυρώθηκε κανονικό γκολ της Καλαμαριάς, μετά από υπόδειξη του επόπτη:
Στο 45 ο Σαμουηλίδης με διαγώνιο δυνατό σουτ φάουλ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκιτσιούδη, για να γίνει το 1-0 για τον Κολινδρό.
Στο 51 έξοχος συνδυασμός Σαμουηλίδη, Λήνδρα και πάσα του τελευταίου στον Ραγγέλοβιτς, που πλάσαρε υποδειγματικά και ανέβασε το σκορ σε 2-0.
Και πριν ακόμη προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί τον Κολινδριανών, μετά από σέντρα του Νάκου και κεφαλιά, ο Πάτινιος μείωσε σε 2-1 το 52.
Στο 66 δυνατό σουτ του Πάτινιου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έδιωξε ο Γκιζέλης.
Στο 75 μετά από κόρνερ του Σαμλίδη και κεφαλιά του Πολυζωίδη στον Λήνδρα, αυτός πλάσαρε άψογα και πέτυχε το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.
Ο διαιτητής κ. Νούλης από την Κόρινθο ήταν καλός. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Νάκο και Καβακά.
Από την ομάδα της Αναγέννησης Κολινδρού πολύ καλή απόδοση είχαν ο Σαμλίδης, ο Σκουλής, ο Κοτσιόπουλος, ο Ραγγέλοβιτς και ο Σαμουηλίδης, ενώ από την Καλαμαριά ο Γκιτσιούδης, ο Πάτινιος, ο Διγγόζης και ο Τσουλουκίδης.
Οι συνθέσεις:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: Γκιζέλης, Παπαδόπουλος Ανέστης (63 Πολυζωίδης), Καμαρίδης, Σκουλής, Κοτσιόπουλος, Δημητριάδης (30 Ασλανίδης), Σαμλίδης, Λήνδρας, Ραγγέλοβιτς, Σαμουηλίδης, Μπαραλίτσε (85 Μακρίδης).
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Γκιτσιούδης, Σαμολαδάς, Νάκου, Καβακάς, Τσουλουκίδης, Νεντίδης, Διγγόζης, Πάτινιος, Πετρόπουλος (75 Καρυοφυλλίδης), Δερμετζόγλου (81 Κάκογλου), Μπαξεβάνος (29 Γρηγοριάδης λόγω τραυματισμού).
Β. ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ: http://www.hyper.gr/makthes/950821/50821c09.html